Türkiye

İstanbul’un 3 İlçesinde Denize Girmek Yasaklandı

İstanbul'un 3 ilçesinde denize girmek yasaklandı İstanbul'un Arnavutköy, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde, dalga yüksekliğinin artması nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize giriş yasaklandı. Kaymakamlıklar, can güvenliğini sağlamak amacıyla sahilleri ve plajları kapattı.

Mersin Dergisi Editörü Mersin Dergisi Editörü Yazar
1 dk 10
Bu yazıyı paylaş
⏱️ Yaklaşık 2 dk okuma

Sarıyer, Arnavutköy ve Beykoz ilçelerinde meteorolojik değerlendirmeler sonucunda denize giriş yasağı getirildi. Yetkililer, dalga yüksekliğinin artması nedeniyle can güvenliğinin riske girebileceğini belirterek tedbir amaçlı karar aldı.

SARIYER’DE KISIRKAYA PLAJI KAPATILDI

Sarıyer Kaymakamlığından yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre 4-5 Temmuz’da dalga boyunun yüksek olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, can güvenliğinin sağlanması amacıyla iki gün boyunca ilçe sınırları içerisinde bulunan Kısırkaya Halk Plajı’nın deniz ve plaj girişlerinin kapatılmasına karar verildiği bildirildi.

ARNAVUTKÖY VE BEYKOZ’DA DA YASAK

Arnavutköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise ilçedeki sahillerde dalga yüksekliğinin artması nedeniyle 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında 4-5 Temmuz’da denize girmenin yasaklandığı duyuruldu. Beykoz Kaymakamlığı da Karadeniz’e kıyı olan sahil, plaj ve koylarda iki gün boyunca denize girmenin yasaklandığını bildirdi. Yetkililer, vatandaşları uyararak yasak süresince sahillerde bulunmamaları ve güvenlik tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.

Yazıyı paylaşmayı unutmayın

Yorumlar

Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.

Yorum Yap

Yorumunuz editör onayından sonra yayınlanır.

Mersin Dergisi Editörü'in Yazıları

Benzer Haberler