Anasayfa Spor Aziz Yıldırım’dan FETÖ iddiası
Spor

Aziz Yıldırım’dan FETÖ iddiası

admin 30 Mayıs 2026 18 okunma

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, birlik ve beraberlikle Fenerbahçe ruhunu geri getireceklerini belirtti.

Yıldırım, Edirne Fenerbahçeliler Derneğince bir restoranda düzenlenen programda taraftarlar ve kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe’nin, ruhunu kaybettiğini savunan Aziz Yıldırım, “Kulübün kaybettiği en büyük şey o. Onu yeniden yaratmamız lazım. O da birlik ve beraberlikle olur. Hepimiz bir ve beraber olursak bizim o ruhu yakalamamız çabuktur. O zaman futbol takımına ve diğer branşlardaki tüm sporculara aşılarız ve dünya kulübü dediğimiz Fenerbahçe’mizi de ayağa kaldırmış oluruz.” dedi.

“FENERBAHÇE, TÜRKİYE’DE EN İYİ TAKIM POZİSYONUNA GELECEK”

Yıldırım, kulübe her yıl 1 milyar dolar gelir sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Fenerbahçe’nin kendisi için başka bir değer olduğunu ifade eden Yıldırım, “Fenerbahçe için canımı veririm. Fenerbahçe’nin aleyhine herhangi bir hadise olursa onu düzeltmek için elimden geleni yaparım. Bu sene takım iyi. Bizde iyi oyuncular var ama ‘hepsi iyi oyuncu’ diyemezsin, eksikler var. Onları tamamlarsak bizim takım Türkiye’de en iyi takım pozisyonuna gelecek. O zaman mücadele etmek daha kolay olacak. Dirayetli bir yönetim ve taraftar camiası olan bir takımın Türkiye’de kimse önüne geçemez.” diye konuştu.

“FETÖ DEVLERİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORDU”

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin 2011’den 2026’ya kadar 6-7 kez şampiyon olabileceğini ancak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirtti.

FETÖ’yü herkesin iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Yapı yapı deniyor ya onun gibi bir şey değil. FETÖ devleti ele geçirmeye çalışıyordu ve 250 şehit, 2 bin gazi verdik. Ama sonunda halk, sizler sokağa çıktınız ve onu önlediniz. Eğer halk sokağa çıkmasaydı çok kötü şeyler olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

“2 SANTRFOR ALIYORUZ, BELKİ BİR YERLİ DE OLABİLİR”

Transfer çalışmalarına ilişkin Yıldırım, “Beraber olursak başarırız. Ona göre organize oluyoruz. Onun için 2 santrfor alıyoruz. Belki bir yerli de olabilir. Diğer yerlere de takviye yaparsak güçlü bir kadro olacak. İnşallah bu sene yapacağız.” dedi.

Yıldırım, bir taraftarın “Fenerbahçe otobüsüne saldırı” dosyasının yeniden açılması konusundaki sorusuna ilişkin, “Adalet Bakanlığında bir kurul oluşturuldu, orada bizim bu otobüs kurşunlama hadisesini de yeniden açtılar. İncelemeye başladılar. Yakın zamanda açıklamalar gelecektir. Çünkü faili meçhul olarak kalması çok tehlikeli. İnşallah kısa zamanda failler adaletin önüne getirilecektir.” diye konuştu.

“CHERIF BİRKAÇ YIL SONRA İYİ FUTBOLCU OLACAK”

Fenerbahçe’nin menfaatinin her şeyden önce geldiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

“Çocukların Fenerbahçeli olması için önce bizim şampiyon olmamız lazım. Sokağa çıkıp çocuklarla bayrak sallamamız lazım. Biz 2004-2005’lerde bir koleje gittik. Çocukların çoğu Fenerbahçeliydi, onu tekrar yaratmak için önce başarının gelmesi lazım. Başarı olamazsa geri dönüşü zor yakalarız. Onun için hedef ‘bu sene o sene’ deyip şampiyon olmak, arkasından da devam ettirmek. Bütün camianın da birleşmesi lazım. Bizim için tek şey Fenerbahçe, biz kimsenin adamı değiliz. Hepinizden ricam beni seversiniz sevmezsiniz ama önce Fenerbahçe’nin menfaati. Bunu sağlarsak gerisi teferruat olur.”

Yıldırım, futbolculardan Sidiki Cherif ile ilgili sorgulamak istediği konunun bonservis bedeli olduğunu, Cherif’in birkaç yıl sonra iyi bir futbolcu olacağını sözlerine ekledi.

Program sonunda taraftarla fotoğraf çektiren Yıldırım’a Edirne Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Mercan tarafından Adalet Kasrı ve Fatih Köprüsü’nün resmedildiği tablo hediye edildi.

LÜLEBURGAZ’DA MEŞALELİ KARŞILAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, seçim çalışmaları için geldiği Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde taraftarlar tarafından meşaleler ve tezahüratlarla karşılandı.

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, Aziz Yıldırım’ın alana gelişi sırasında meşale yaktı. Yoğun katılımın olduğu programda taraftarlar uzun süre tezahüratlarda bulundu.

Salon girişinde vatandaşlarla selamlaşan Yıldırım, daha sonra kongre üyeleri ve taraftarlarla bir araya geldi. Programda seçim süreci, projeler ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, üyelerden destek istedi.

Yeni sezon öncesi güçlü bir kadro kurmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yıldırım, yönetim olarak göreve hazır olduklarını söyledi. Program sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Yıldırım’a özellikle genç taraftarların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Bu haberi paylaş Facebook WhatsApp X (Twitter)

Yazarın Son Yazıları

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir