Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Birleşik Krallık ve Avustralya, gelişmiş su altı dronları geliştirmek için yeni bir ortak projeyi açıkladı. Bu, Çin’in deniz gücüne ilişkin artan endişelere yanıt olarak güvenlik ittifaklarını güçlendirmek ve askeri yeteneklerini artırmak için yeni bir hamle olarak değerlendiriliyor.
ABD merkezli Newsweek dergisinin web sitesinde yer alan insansız sualtı sistemleri hakkındaki haberde, “ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya, Çin’in artan deniz gücüne karşı güvenlik iş birliğini güçlendirmek amacıyla gelişmiş insansız sualtı araçları geliştirmeye yönelik yeni bir ortak proje başlattı.
Girişim, üç ülkenin askeri kabiliyetlerini artırmayı ve savunma ortaklığını daha da derinleştirmeyi hedefliyor” denildi. Haberde ASELSAN’ın da yakın zamanda SAHA fuarında yeni insansız deniz araçlarını tanıttığı belirtildi ve TUFAN ile KILIÇ sistemlerinin fotoğrafına yer verildi.




Mersin’in İhracat Gücü Tim Listesine Yansıdı: 22 Firma İlk 1000’de
Yürürlüğe Girdi: Varlık Barışının Detayları Ortaya Çıktı
Mehmet Şimşek İmzayı Attı: 31 Aralık’a kadar Geçerli Olacak
Sigara Bırakma İlaçları Bedava Olacak! Bir Söz Yeter
Erdoğan İmzaladı ‘kara Parayla Mücadele’ Stratejisi Yürürlüğe Girdi
Tanrıkulu’ndan TÜİK Verilerine Tepki: Gerçek Enflasyon Pazarda Hissediliyor
STK Haberleri
STK Haberleri
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.