Mersin Dergisi
Mersin 20°CGüneşli
Haber GönderSizde Kendi Haberlerinizi Gönderin
GÖNDER ›
Spor

Sakarya’da tarihe geçen anlar: 1923 metrekarelik Türk bayrağı açıldı

📅 25 Mayıs 2026, 06:06   👁 11
Sakarya’da tarihe geçen anlar: 1923 metrekarelik Türk bayrağı açıldı

Sakarya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Sapanca Gölü’nde 1923 metrekarelik Türk bayrağı açılarak kutlandı.

TARİHE GEÇEN ANLAR

İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, “Dünya’nın Tatlı Suda Açılmış En Büyük Bayrağı” temasıyla çalışma gerçekleştirildi.

Serdivan Kano ve Kürek Tesisleri kıyısında marşlar eşliğinde suya indirilen bayrak, müdürlüğün koordinasyonunda Türkiye’nin birçok noktasından gelen yaklaşık 100 dalgıç tarafından gölde açıldı.

500 KİLOGRAM

Kuru ağırlığı 500 kilogram olan özel kumaştan üretilen Türk bayrağını tamamen açan ve yaklaşık 15 dakika suda tutan dalgıçlara sub pedal, kano ve kürek sporcuları da eşlik etti.

Öte yandan kıyıda etkinliği izleyenler, bayrağın suda açılması anını cep telefonlarıyla görüntüledi, dalgıçlara alkışlarla destek verdi.

Haberi Paylaş
Instagram için haber başlığı ve link kopyalandı. Instagram açılıyor; metni gönderinize yapıştırabilirsiniz.

Yazarın Son Yazıları