CHP’ye mutlak butlan kararının verildiği 21 Mayıs gününe 14.012 seviyesinde başlayan Borsa İstanbul’da, 17.30’dan sonra açıklanan mutlak butlan kararı ile düşüş yaşadı. BIST 100 endeksi, karar sonrası sert düşerken, endeks günü yüzde 6,05 düşüşle kapattı. Buna göre bankacılık endeksindeki kayıp yüzde 8.6 oldu. Günlük işlem hacmi 163,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg’in piyasa kaynaklarına dayandırdığı habere göre, kamu bankalarının yaklaşık 6 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdiği öne sürüldü.
BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI
Son olarak Borsa İstanbul, Finansal İstikrar Komitesi’nin acil toplandığı bu sabah yeni güne de yüzde 1,50 düşüşle 12.966 puandan başladı.
PSİKOLOJİK SINIR 13 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ
18 Mayısta en düşük 14.029 puanı ve 20 Mayıs’ta en düşük 13.856 puanı gören Borsa İstanbul, mutlak butlan kararı sonrası düşüşle günü 13.16 puanla kapatmıştı. 12.966 puan ile psikolojik direncin altına düştüğü belirtiliyor.












