İçeriğe geç
DOLAR50,07 ₺▲ %0,00
EURO55,96 ₺▲ %0,00
Mersin15°CAz Bulutlu
⚡ SON DAKİKA
Tüm Son Dakika →
Siyaset

Çin’den Ali Babacan’a davet

Paylaş
Haberi Dinle

Çin, ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretinin ardından dünya finans sisteminin geleceği ve dolar egemenliğinin tartışıldığı bir zirveye ev sahipliği yapıyor.

“2026 Tsinghua PBCSF Küresel Finans Forumu”, Tsinghua University bünyesindeki PBC School of Finance tarafından organize ediliyor. Zirveye, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da davet edildi. Babacan, 2024’te de aynı zirveye davet üzerine iştirak etmişti.

Zirvenin gündeminde küresel finans sisteminin geleceği, ABD-Çin rekabeti, yapay zekâ ekonomisi, çok kutuplu dünya düzeni ve jeopolitik dönüşümler gibi başlıklar bulunuyor.

Çin’deki foruma aralarında Nobel ödülü sahibi ekonomistler, merkez bankası başkanları, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve politika yapıcı isimler de katılıyor.

Haber Merkezi

Yazarın tüm yazıları →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin DergisiUygulama gibi kullanmak için ana ekrana ekleyin.