Çin, ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretinin ardından dünya finans sisteminin geleceği ve dolar egemenliğinin tartışıldığı bir zirveye ev sahipliği yapıyor.
“2026 Tsinghua PBCSF Küresel Finans Forumu”, Tsinghua University bünyesindeki PBC School of Finance tarafından organize ediliyor. Zirveye, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da davet edildi. Babacan, 2024’te de aynı zirveye davet üzerine iştirak etmişti.
Zirvenin gündeminde küresel finans sisteminin geleceği, ABD-Çin rekabeti, yapay zekâ ekonomisi, çok kutuplu dünya düzeni ve jeopolitik dönüşümler gibi başlıklar bulunuyor.
Çin’deki foruma aralarında Nobel ödülü sahibi ekonomistler, merkez bankası başkanları, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve politika yapıcı isimler de katılıyor.



Vahap Seçer’den CHP Mesajı: Mersin Siyasetinde Dengeler Yeniden mi Kuruluyor?
Kılıçdaroğlu Mersin’de: Yörük Buluşmasından Siyasete Dikkat Çeken Mesajlar
Terörsüz Türkiye Yasası Meclis Yolunda
Mersin Siyasetinde Yeni Bir Fay Hattı: YENİ Parti’de Son Durum
Mersin CHP’de Sessiz Satranç: Örgüt mü, Belediye Mi?
Chp’den Butlana karşı “özgür Okul” Hamlesi
Mersin
Genel
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.