Mersin Dergisi
Mersin 20°CGüneşli
Egebil KolejiÇocuğunuz Kendi Hayatının CEO’su Olsun
Keşfet ›
Kültür Sanat

Karaköy Palas ilk kez kapılarını açtı

📅 13 Mayıs 2026, 02:06   👁 7
Karaköy Palas ilk kez kapılarını açtı

İstanbul’un kültür sanat hayatına yeni bir soluk kazandıran Karaköy Palas, uzun yıllar farklı işlevlerle kullanılan bir yapıdan çağdaş üretim ve etkileşim alanına dönüştürülerek yeniden kapılarını açtı.

Kültür Medeniyet Vakfı (KÜME) tarafından hayata geçirilen dönüşümle birlikte 106 yıllık yapı, sanatçılar ve sanatseverler için yeni bir buluşma noktası olarak konumlandırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirilen program, KÜME Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Eren’in ev sahipliğinde düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İskender Pala ile Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da programda yer aldı.

Tarihi Karaköy Palas binası, 2026 yılı itibarıyla Baykar tarafından satın alındı.

Kültür ve Medeniyet Vakfı (KÜME) bünyesine dahil edilen bina, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından sanat galerileri ve bağımsız üretim alanlarını içeren bir kültür ve sanat merkezi olarak yeniden işlevlendirildi.

Yazarın Son Yazıları