Zürih’te ekonomi gündemine ilişkin konuşan Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, enerji fiyatlarındaki şokun Euro Bölgesi’ndeki uzun vadeli enflasyon hedeflerini saptırması halinde ECB’nin para politikasında sıkılaşmaya gitmesinin kaçınılmaz olacağını vurguladı.
Faiz artışı konusunun ECB’nin son Yönetim Konseyi toplantısında da gündeme geldiğini hatırlatan Nagel, “Haziran ayında tekrar bir araya geleceğiz ve yeni veriler ışığında kararımızı vereceğiz.” ifadesini kullandı.
Nagel, 11 Haziran’da gerçekleştirilecek bir sonraki Yönetim Konseyi toplantısında ekonomik büyüme ve fiyat gelişmelerine ilişkin güncel öngörülerin masaya yatırılacağını belirtti.
Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme kaydedilmemesinin faiz artışı argümanını güçlendireceğini kaydeden Nagel, karar alma sürecinde önümüzdeki birkaç haftalık gelişmeleri yakından takip edeceklerini bildirdi.




