İçeriğe geç
26 Ekim 2026, Pazartesi
AraYazarlarİletişim
Türkiye

Son Dakika | 8 İlde Resmi Evrakta Sahtecilik Operasyonu: Kimlik de Var Tapu Da…

Paylaş
Haberi Dinle

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, resmi belgede sahtecilik ve suç örgütü faaliyetlerine yönelik operasyon başlatıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde eş zamanlı baskınlar düzenledi.

SAHTE KİMLİK VE SÜRÜCÜ BELGESİ

Soruşturmada, nüfus müdürlüklerinde görev yapan bazı memurlarla iş birliği yapan şüphelilerin, aranan kişilere sahte kimlik belgesi, sürücü belgesi iptal edilen ya da hiç ehliyet almamış kişilere ise usulsüz şekilde sürücü belgesi temin ettiği belirlendi.

Ayrıca yabancı uyruklu kişilere sahte ikamet izin belgesi düzenlendiği de tespit edildi.

TAPUDA DOLANDIRICILIK

Soruşturma kapsamında şüphelilerin, yurt dışında yaşayan ancak Türkiye’de adına taşınır veya taşınmaz kayıtlı bulunan kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte kimlik kartları hazırladığı, ardından bu belgelerle Tapu Müdürlüklerinde satış işlemleri yapmaya teşebbüs ettiği belirlendi.

8 İLDE 31 KİŞİYE OPERASYON

Soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması ve suç faaliyetlerinin sonlandırılması amacıyla İstanbul, Antalya, İzmir, Düzce, Bursa, Şanlıurfa, Çanakkale ve Edirne’de belirlenen adreslere 3 Temmuz 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 31 şüpheliye yönelik adreslerde arama, el koyma ve gözaltı işlemleri başlatıldı.

***

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

Ayrıntılar geliyor…

Haber Merkezi

Yazarın tüm yazıları →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin DergisiUygulama gibi kullanmak için ana ekrana ekleyin.