Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, 24 Haziran‘da meydana gelen iki büyük depremin ardından ülkedeki arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Rodriguez, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1.719’a ulaştığını, en az 5 bin 34 kişinin yaralandığını belirtti. Yetkililer, yaklaşık 50 bin kişinin ise kayıp olarak sınıflandırıldığını açıkladı.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Rodriguez, 25 binden fazla görevlinin arama-kurtarma çalışmaları için seferber olduğunu bildirdi. Ülkede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kayıp sayısının yüksekliği endişeleri artırıyor.
NE OLMUŞTU?
Venezuela’da 24 Haziran’da meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki depremde, dün yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısı 1.450, yaralı sayısı 3 bin 150 olarak açıklanmıştı. Depremlerin ardından 12 bin 721 kişinin yerinden edildiği ve 774 binanın çöktüğü bildirilmişti. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremlerin ardından ülkede 4,8 büyüklüğünde bir artçı depremin daha yaşandığını duyurmuştu. Bugün açıklanan yeni verilerle birlikte ölü sayısının 1.719’a, yaralı sayısının 5 bin 34’e yükseldiği ve kayıp sayısının yaklaşık 50 bine ulaştığı belirtildi.



İspanya’da Orman Yangını Alarmı: 50 Bin Kişi Tahliye Edildi
Bir Çin Seddi Daha Yapılıyor: 400 Kilometre Uzunlukta Olacak!
Sıcaklığa Dayanamadılar: Gökdelenlerin Tepesinden Yağmur Yağdırdılar
Esad’ın Kuzeni Abd’de Hüküm Giydi: 30 Yıl Hapis Cezası Aldı
Venezuela’daki Deprem Faciasında Kayıplar Artıyor: Ölü Sayısı 2645’e Yükseldi
Rus Ordusu Kritik Şehri Ele Geçirdi: Kremlin Resmen Duyurdu
Köşe Yazıları
Mersin
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.