Avustralya makamları, Yeni Güney Galler eyaletinde böcek yetiştirilen bir tesise baskın düzenleyerek 100 binden fazla canlı egzotik hamam böceğine el koydu. İklim Değişikliği, Enerji, Çevre ve Su Bakanlığı (DCCEEW), Sydney’nin batısındaki Bathurst’te yapılan baskında ele geçirilen böceklerin tahmini değerinin 200 bin Avustralya doları olduğunu ve bunun “Avustralya’da yasa dışı egzotik omurgasızlara yönelik en büyük el koyma” olduğunu açıkladı.
Ele geçirilenler arasında dubia hamam böcekleri ile Madagaskar tıslayan hamam böcekleri de bulunuyor. Her iki türün de Avustralya’ya yasal olarak ithal edilmesi, ülkede tutulması, yetiştirilmesi ya da satılması yasak.
DCCEEW, “Egzotik hamam böcekleri çevresel risk değerlendirmesine tabi tutulmadı ve Avustralya’daki varlıkları hastalık yayabilir, yerli yaban hayatına ve tarıma zarar verebilir” açıklamasını yaptı.
Hamam böcekleri yetkililer tarafından uyutularak imha edilecek.



İspanya’da Orman Yangını Alarmı: 50 Bin Kişi Tahliye Edildi
Bir Çin Seddi Daha Yapılıyor: 400 Kilometre Uzunlukta Olacak!
Sıcaklığa Dayanamadılar: Gökdelenlerin Tepesinden Yağmur Yağdırdılar
Esad’ın Kuzeni Abd’de Hüküm Giydi: 30 Yıl Hapis Cezası Aldı
Venezuela’daki Deprem Faciasında Kayıplar Artıyor: Ölü Sayısı 2645’e Yükseldi
Rus Ordusu Kritik Şehri Ele Geçirdi: Kremlin Resmen Duyurdu
STK Haberleri
Röportaj
Röportaj
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.