Spor

Brezilya Milli Takımı vaftiz edildi

Brezilya Milli Takımı’nın Dünya Kupası için ABD’ye gideceği uçak, itfaiye araçlarının su fıskiyeleriyle oluşturduğu su kemeri altından geçirilerek vaftiz edildi.

Mersin Dergisi Editörü Mersin Dergisi Editörü Yazar
1 dk 13
Bu yazıyı paylaş

Brezilya Milli Takımı’nın 2026 Dünya Kupası için ABD’ye gerçekleştireceği yolculuk öncesinde dikkat çekici bir tören düzenlendi. Turnuvada Sambacılar’ı taşıyacak özel uçak, kalkıştan önce yapılan organizasyonla “vaftiz” edildi.

Brezilya’da uzun yıllardır sürdürülen geleneklerden biri olan bu uygulama kapsamında uçak, itfaiye araçlarının su fıskiyeleriyle oluşturduğu su kemeri altından geçirildi. Tören sırasında ortaya çıkan renkli görüntüler, hem katılımcılar hem de izleyenler için görsel bir şölene dönüştü.

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Brezilya Milli Takımı için düzenlenen bu özel organizasyon, takımın turnuva yolculuğu öncesi sembolik bir anlam taşıdı. Milli takımı ABD’ye götürecek uçak, böylece resmi ilk uçuşu öncesinde geleneksel bir ritüelle uğurlanmış oldu.

Etkinlik, Brezilya’da futbol kültürünün önemli bir parçası olan tören geleneğini bir kez daha ön plana çıkarırken, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Yazıyı paylaşmayı unutmayın

Mersin Dergisi Editörü'in Yazıları

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir