Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu, Trabzonspor’un Konyaspor’u 2-1 yenerek Türkiye Kupası şampiyonu olduğu maçtaki hakem kararlarını eleştirdi.
“Atılan meşaleler çift güvenlik arama noktasına ve turnikelerden üst aranmasına rağmen tribünlere nasıl sokulur atanlar bundan nasıl bir keyif alırlar anlamıyorum. Hakem de oyunu durduruyor temizletiyor tekrar başlatıyor. Caydırıcı, önleyici tutum ve kurumsal davranış maalesef yok” diye başladığı Sabah’taki yazısında şu ifadeleri kullandı:

“BU YETENEĞE NE OLDU BÖYLE?”
“Halil Umut Meler şu an ülkemizin tartışmasız en kariyerli hakemi. Lakin bu yeteneğe ne oldu böyle? İletişim iyidir de hakem oyuncularla bu kadar çok konuşmaz her pozisyonu izah etmez, anlatmaz. Hakemin dili düdüğü ve kartlarıdır. Gerektiğinde kısa öz söyler geçer. Aşırı hoş görü disiplini bozar güveni sarsar. İlk yarıda fauller ve kartlarda bir türlü standardı yakalayamadı 19 faul 4 sarı ile tamamladı. 55’te Adil’i formasından Folcarelli basit bir temasla çekince Meler sahada penaltıyı verdi. Oyunculardan mobing yedi ama sarı kart çıkaramadı çünkü kartını soyunma odasında unutmuş! 2 nolu yardımcıdan kart aldı oyuna döndü. 77’de Jevtoviç topla elle smaç atarcasına oynayınca Meler bir kez daha doğru kararla penaltıyı verdi. Meler’in penaltılarda cesareti maç yönetiminde zafiyeti vardı. Oyunculara 12 sarı kulübelere 4 sarı 1 kırmızı ve 42 faulle oyunu tamamlayabildi. Bu tablo bir elit hakem kalitesine asla yakışmadı.”



Başına Gelene Messi de İnanamadı: Kulaklıkla Maçı İzleyen Tribündeki Köpek De!
İngilizler Neye Uğradığını Şaşırdı: Meksika’da Gergin Anlar
Dünya Kupası’nda Tur Atladı Zaferi Filistin’e Adadı
Onuachu Depremi! Parayı Duyunca Formayı Öptüğünü Unuttu: Aklını Bu Kulüp Çeldi
Uğurcan Çakır’dan Milli Takım İtirafı
Eski Fenerbahçe Yöneticisi Nihat Özdemir’in Yeni Takımı Belli Oldu: Kulübe Üye Bile Yapıldı
Mersin
Mersin
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.