Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’de “mutlak butlan” tartışmaları sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımlara ilişkin dikkat çeken bir kulis yazdı. Selvi, 27 Mayıs tarihli “CHP hesapları incelemeye alınıyor” başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu’nun üç yıl boyunca hazırlık yapmadığı yorumlarının doğru olmadığını savundu.
Selvi’ye göre, Kılıçdaroğlu partide geniş çaplı bir “arınma” süreci başlatmaya hazırlanıyor. Selvi’nin “Kılıçdaroğlu, 3 yıl boyunca bir hazırlık yapmamış diyenler yanılıyor” sözleriyle dikkat çektiği yazısına göre Kılıçdaroğlu, oldukça kararlı bir geri dönüş planlıyor.
“KENDİNİ CHP TABANININ YERİNE KOY”
Hürriyet’in bir başka yazarı, gazetenin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, 26 Mayıs’taki köşe yazısında, Kılıçdaroğlu’nun hazırlık yapmadığını savundu.
Kılıçdaroğlu’nun kriz yönetimini eleştiren Hakan, “Kılıçdaroğlu’yla olmaz abi” başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararı sonrasındaki tutumunu “iş bilmezlik” olarak nitelendirdi ve siyasi stratejisini sorguladı:
“Kemal Kılıçdaroğlu, üç yıldır uzaktan izliyordu olup biteni. Üç yıl. Üç koca yıl. Plan yapmak için, strateji oluşturmak için, taktik belirlemek için çok uzun zaman. Ve fakat fossss! Gördük ki… Plansızmış, stratejisizmiş, taktiksizmiş. Kolluk kuvvetlerine yaslanmak dışında bir çözümü yokmuş. Özel/İmamoğlu ikilisinin arayıp da bulamadığı fırsatı verecek denli iş bilmezmiş. Karşı tarafın hamlelerini öngörebilecek siyasi ferasete sahip değilmiş. Karşı tarafı afallatacak en küçük bir hamlesi bile yokmuş. Kendini CHP tabanının yerine koy. Bu performansa bakıp gider misin peşinden?”



Terörsüz Türkiye Yasası Meclis Yolunda
Mersin Siyasetinde Yeni Bir Fay Hattı: YENİ Parti’de Son Durum
Mersin CHP’de Sessiz Satranç: Örgüt mü, Belediye Mi?
Chp’den Butlana karşı “özgür Okul” Hamlesi
Balçova Belediye Meclisi Başkan Vekili Seçimi için 10 Temmuz’da Toplanacak
Bakan Uraloğlu: Memur Maaşlarının 10 Gün Yatmadığı Zamanları Biliriz
Mersin
Mersin
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.