Galatasaray’ın seçimli olağan genel kurulunun yapıldığı Galatasaray Lisesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Terim yabancı sınırı kuralı hakkında açıklamalarda bulundu.
Sınırlandırmadan yana olmadığını belirten Terim, “Ben daha önce de bakış açımı anlattım. Mümkün olduğunca yasaklardan yana değilim. Kulüplerin menfaatine ve Türk futbolunun yararına olacak uygulamanın en doğru uygulama olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
“SÜREKLİ ROTA DEĞİŞTİRMEMEK GEREKİYOR”
Türkiye A Milli Takım Futbol Koordinatörlüğü görevindeyken getirilen yabancı kuralını hatırlatan Fatih Terim “O zaman da söylemiştim; aslında 14 Türk oyuncu mecburiyeti vardı, 14 yabancı mecburiyeti değil. Yabancı oyuncu konusunda serbestlik söz konusuydu ve isteyen istediği kadar yabancı alabiliyordu. Geldiğimiz noktada, her şeyin değiştiği, dönüştüğü ve yenilendiği bir dünyada artık bu konularda sürekli rota değiştirmemek gerekiyor. Doğru olduğuna inanılan bir karara varılmalı ve sonrasında o kararın arkasında durulmalı” dedi.
Kulüplerin ve federasyonun ortak bir karara varacağını düşündüğünü aktaran Terim “Federasyonun da bunu yapacak kapasitesi var. Kulüplerle oturulup konuşulur, değerlendirmeler yapılır ve buna göre kurallar belirlenir. Açıkçası çok da sıkıntılı bir durum görmüyorum” ifadelerini kullandı.



Başına Gelene Messi de İnanamadı: Kulaklıkla Maçı İzleyen Tribündeki Köpek De!
İngilizler Neye Uğradığını Şaşırdı: Meksika’da Gergin Anlar
Dünya Kupası’nda Tur Atladı Zaferi Filistin’e Adadı
Onuachu Depremi! Parayı Duyunca Formayı Öptüğünü Unuttu: Aklını Bu Kulüp Çeldi
Uğurcan Çakır’dan Milli Takım İtirafı
Eski Fenerbahçe Yöneticisi Nihat Özdemir’in Yeni Takımı Belli Oldu: Kulübe Üye Bile Yapıldı
Mersin
Mersin
Mersin
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.