Ekonomi

Türk SİHA’ları Fransız dergisine kapak oldu: ‘Karşı konulamaz yükseliş’

Fransız dergisi L'Express, Türkiye’nin savunma sanayiindeki yükselişini kapağına taşıdı. Analizde, Türk drone teknolojilerinin savaş sahalarında dengeleri değiştirdiği belirtilirken, Ankara’nın Avrupa güvenliğinde “oyun değiştirici” bir güç haline geldiği vurgulandı.

Haber Merkezi Haber Merkezi Yazar
2 dk 13
Bu yazıyı paylaş
⏱️ Yaklaşık 2 dk okuma

Fransız dergisi L’Express, Türkiye’nin savunma sanayiindeki yükselişini kapağına taşıdı. “Türkiye: Avrupa savunmasını devrimleştiren ‘SİHA/İHA imparatorluğunun’ karşı konulamaz yükselişi” başlıklı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ankara’nın son yıllarda askeri teknoloji alanında küresel bir güç merkezine dönüştüğü belirtildi.

Haberde, özellikle Türk savunma sanayisinin geliştirdiği insansız hava araçlarının savaş sahalarında dengeleri değiştirdiğine dikkat çekilirken, Avrupa’nın yeniden silahlanma arayışına girdiği kritik dönemde Türkiye’nin stratejik öneminin hızla arttığı ifade edildi. L’Express, Türkiye’nin yalnızca bölgesel bir aktör olmaktan çıkarak Avrupa güvenlik mimarisini etkileyen belirleyici küresel bir askeri güç haline geldiğini vurguladı.

‘OYUN DEĞİŞTİRİCİ’

Ayrıca, Ankara’nın yerli ve milli savunma hamleleri sayesinde Batılı ülkelerin dikkatini üzerine çektiği, özellikle drone teknolojilerindeki kapasitesinin Avrupa’da “oyun değiştirici” olarak değerlendirildiği belirtildi. Dergiye göre, Ankara artık yalnızca NATO’nun önemli bir üyesi değil; aynı zamanda kıtanın güvenlik denkleminde ağırlığı artan stratejik bir merkez haline geldi.

Yazıyı paylaşmayı unutmayın

Yorumlar

Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.

Yorum Yap

Yorumunuz editör onayından sonra yayınlanır.

Haber Merkezi'in Yazıları

Benzer Haberler