Mersin Dergisi
Mersin 20°CGüneşli
Egebil KolejiÇocuğunuz Kendi Hayatının CEO’su Olsun
Keşfet ›
Spor

Barça’nın protest kültürüne yakışmayan açıklama

📅 12 Mayıs 2026, 21:12   👁 5
Barça’nın protest kültürüne yakışmayan açıklama

İspanya LaLiga’yı şampiyon tamamlayan Barcelona’da takımın yıldız futbolcusu Fas asıllı Lamine Yamal, şampiyonluk kutlamasında Filistin bayrağı taşıdı.

Yamal’ın Filistin bayrağıyla poz vermesi, kulübün Alman teknik direktörü Hansi Flick’i rahatsız etti.

“HOŞUMA GİTMEDİĞİNİ SÖYLEDİM”

Flick, “Lamine Yamal’ın siyasi bir duruş sergileyerek Filistin bayrağı açması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Yamal’a Filistin bayrağı açmasının hoşuma gitmediğini söyledim. Biz sadece futbol oynuyoruz, insanların bizden ne beklediğini görebilirsiniz. Bu tür şeylerden normalde pek hoşlanmam. Onunla konuştum ve bunu yapmak isteyip istemediğini sordum. Bu onun kararı” dedi.

“BİR KULÜPTEN FAZLASI” İDİ

Maradona’dan Cruyff’a tarih boyunca aykırı isimlerin formasını taşıdığı kulüp, “Més que un club” yani “Bir kulüpten fazlası” sözüyle Franco diktatörlüğü döneminde bastırılan demokratik haklara isyan etti.

Kulübün simge figürlerinden Pep Guardiola da Filistin’e destek açıklamalarıyla biliniyor.

18 yaşındaki futbolcunun üzerinde “Allah’a şükür Madridista değilim” yazılı formayı taraftarlara doğru salladığı da görüldü.

Yazarın Son Yazıları