USD/TRY49,45 ₺
EUR/TRY55,62 ₺
Bitcoin$82.679 / 4.096.845 ₺
İçeriğe geç
19 Ekim 2026, Pazartesi
AraYazarlarİletişim
Siyaset

CHP Mersin Kadın Kollarında Yeni Dönem: Başkanlığa Duygu Akat Özkale Atandı

Paylaş
Haberi Dinle

CHP Mersin Kadın Kollarında Yeni Dönem: Başkanlığa Duygu Akat Özkale Atandı

Mersin Dergisi | Haber Merkezi | 19 Ekim 2026

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığında görev değişimi yaşandı. Gülşah Yıldırım Genç’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine seçilmesinin ardından boşalan başkanlık görevine, mevcut yönetim kurulu üyelerinden Avukat Duygu Akat Özkale atandı. Yeni başkanın hukuk ve çocuk hakları alanındaki çalışmaları da dikkat çekiyor.

Belediye Meclisindeki Seçim Parti Yönetimine Yansıdı

Mersin siyasetinde ekim ayında yaşanan görev değişikliklerine bir yenisi eklendi. CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Gülşah Yıldırım Genç’in, 13 Ekim 2026 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçilmesinin ardından parti teşkilatında yeni bir görevlendirme yapıldı.

18 Ekim’de kamuoyuna yansıyan açıklamalara göre, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Duygu Akat Özkale başkanlık görevine getirildi.

Atama bilgisi yalnızca yerel basında yer almakla kalmadı; CHP Mersin İl Başkanlığının resmî internet sitesindeki yönetim listesinde ve CHP Kadın Kolları Genel Merkezinin il başkanları listesinde de doğrulandı.

Gülşah Yıldırım Genç’in Ardından Görevi Devraldı

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığından ayrılan Gülşah Yıldırım Genç, 13 Ekim’de Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde gerçekleştirilen seçimde 47 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine seçilmişti.

Bu gelişmenin ardından CHP’nin Mersin’deki kadın örgütlenmesinin başında görev değişikliğine gidildi.

Parti tarafından yapılan açıklamada, Genç’in görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ve partiye sunduğu katkılar için teşekkür edildi. Yeni başkan Duygu Akat Özkale ile yönetim kuruluna da başarı dilekleri iletildi.

Duygu Akat Özkale Kimdir?

CHP Mersin İl Kadın Kollarının yeni başkanı Duygu Akat Özkale, avukatlık mesleğinin yanı sıra parti örgütünde ve çocuk hakları alanında çeşitli görevler üstlenmiş bir isim.

Özkale’nin daha önce CHP Mersin İl Kadın Kollarında seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptığı bildirildi.

Mersin Barosunun resmî kayıtlarında ise Özkale’nin Çocuk Hakları Merkezi Başkanı olarak yer aldığı görülüyor. Bu bilgi, yeni başkanın mesleki çalışmalarının çocuk hakları alanını da kapsadığını ortaya koyuyor.

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Çalışmalarında Yer Aldı

Duygu Akat Özkale’nin kamuoyuna yansıyan çalışmalarından biri de çocuk işçiliğiyle mücadele alanında gerçekleştirildi.

16 Haziran 2026 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Huzurkent Çocuk Kampüsü’nde düzenlenen farkındalık etkinliğinde konuşmacı olarak yer alan Özkale, çocukların çalışma yaşamındaki hukuki durumları ve çocuk işçiliğiyle mücadele konularında bilgi verdi.

Etkinlikte özellikle mevsimlik tarım işçiliği, çocukların eğitim hakkı ve Mesleki Eğitim Merkezlerindeki uygulamalar ele alındı.

Özkale, çocukların eğitim olanaklarına erişiminin önemine dikkat çekerken, çocuk işçiliğinin önlenmesinde hukuki düzenlemelerin ve toplumsal bilinçlenmenin rolünü değerlendirdi.

Yeni Yönetimin Önünde Hangi Başlıklar Var?

CHP Mersin İl Kadın Kollarında yaşanan bu değişim, partinin kentteki kadın örgütlenmesi açısından yeni bir yönetim döneminin başlangıcını oluşturuyor.

Kadınların siyasete katılımı, ilçe kadın kollarıyla koordinasyon, kadın hakları ve toplumsal eşitlik gibi konular, kadın kollarının faaliyet alanları arasında bulunuyor.

Ancak yeni başkan Duygu Akat Özkale’nin önümüzdeki döneme ilişkin ayrıntılı çalışma programı, öncelikleri ve hedefleri konusunda henüz doğrulanmış kapsamlı bir açıklamaya ulaşılamadı.

Bu nedenle yeni yönetimin izleyeceği yol haritası, yapılacak resmî açıklamalar ve gerçekleştirilecek çalışmalarla daha belirgin hâle gelecek.

Görev Değişikliği Resmî Kaynaklarla Doğrulandı

Mersin Dergisi Haber Merkezinin 19 Ekim 2026 itibarıyla gerçekleştirdiği kaynak incelemesinde, Duygu Akat Özkale’nin CHP Kadın Kolları Genel Merkezinin resmî il başkanları listesinde Mersin İl Kadın Kolları Başkanı olarak yer aldığı görüldü.

Özkale’nin Mersin Barosundaki görevi de baronun resmî kayıtlarıyla doğrulandı.

Böylece Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Gülşah Yıldırım Genç’in ardından CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığına Duygu Akat Özkale’nin getirildiği bilgisi birden fazla kaynakla teyit edilmiş oldu.

Mersin Dergisi Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm yazıları →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin DergisiUygulama gibi kullanmak için ana ekrana ekleyin.