Türkiye’de kadına yönelik şiddet olayları, kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler kamuoyunda büyük bir infial yaratmaya devam ediyor. Toplumda bu şiddet sarmalına karşı yasal yaptırımlar ve mevcut yasaların uygulanabilirliği tartışılırken, bir üzücü haber de Manisa’dan geldi.
Turgutlu ilçesinde yaşanan olayda, eşini darbedip bıçakla tehdit eden Çepnibektaş Mahalle Muhtarı Hamza Turan, yasal uzaklaştırma kararını ihlal etmesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.
UZAKLAŞTIRMA KARARINI AYNI GÜN İHLAL ETTİ
Olay, Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnibektaş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Çepnibektaş Mahalle Muhtarı Hamza Turan, 23 Haziran günü saat 08.00 sıralarında 59 yaşındaki eşi E.O.T.’yi yumruk atarak darbetti ve bıçakla tehdit etti.
Maruz kaldığı şiddetin ardından jandarmaya giderek şikayetçi olan kadının başvurusu üzerine, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bir soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında Muhtar Hamza Turan hakkında 1 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verildi. Ancak yasalara uymayan Turan, kararı aynı gün ihlal etti.
MUHTAR TUTUKLANDI, YERİNE BAŞKASI ATANDI
Uzaklaştırma kararını çiğneyen Hamza Turan, jandarma ekiplerince aynı gün içinde yeniden gözaltına alındı. Karakoldaki ifadesinin tamamlanmasının ardından Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen muhtar, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yaşanan bu tutuklama kararının ardından Çepnibektaş Mahallesi Muhtarlığı’nda da görev değişikliğine gidildi. Tutuklanan muhtarın yerine, mahallenin 1’inci azası olan Savaş Yılmaz’ın vekil olarak görev yapacağı öğrenildi.
Kamuoyunda yankı uyandıran olayla ilgili adli soruşturma halen devam ediyor. (DHA)


Borcunu İsteyen Arkadaşını Bıçakladı
NATO Yasakları Ankara Dışına Taştı! Peş Peşe Tutuklamaların Ardından 3 İlde Daha Eylem Yasağı
83 Yaşındaki Adamı Dolandırdılar: Evdeki 72 Milyon Liralık Altını Elden Teslim Etti!
Eskişehir’de Bıçakla Dehşet Saçmıştı: 75 Yıl Cezadan sonra Cezaevinde İntihar Etti
Evde Kundaklama İddiası! Yangında 4 Kedi Öldü, 3 İtfaiye Eri Hastanelik Oldu!
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişme: 108 Kamu Görevlisi Hakkında Suç Duyurusu!
Dünya
Dünya
Yorumlar
Bu yazıya ilk yorumu siz yapın.